top of page

Ikigai: het uitgangspunt voor ondernemerschap?


'Ikigai' betekent in het Japans 'levensdoel', zeg maar je drijfveren of bestaansrecht: waarom sta je 's morgens op? Onderstaand model maakt duidelijk dat mensen hun leven als waardevol ervaren als ze doen waarvan ze houden, waar ze goed in zijn, waar ze geld mee kunnen verdienen en waar de wereld behoefte aan heeft.

Dit idee is natuurlijk ook mooi om te gebruiken voor jouw bedrijf, het biedt een verdieping op de 'egel' uit het boek Good To Great van Jim Collins. Nuttig om met je team onderstaande vier vragen eens te beantwoorden en zo vast te stellen waar jullie Ikigai ervaren met jullie onderneming.


Uitgelicht
Recente berichten
Zoek op trefwoord
Er zijn nog geen tags.
Volg me
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Classic
  • YouTube Social  Icon
bottom of page