Ikigai: het uitgangspunt voor ondernemerschap?

30/06/2017

'Ikigai' betekent in het Japans 'levensdoel', zeg maar je drijfveren of bestaansrecht: waarom sta je 's morgens op? Onderstaand model maakt duidelijk dat mensen hun leven als waardevol ervaren als ze doen waarvan ze houden, waar ze goed in zijn, waar ze geld mee kunnen verdienen en waar de wereld behoefte aan heeft.

 

Dit idee is natuurlijk ook mooi om te gebruiken voor jouw bedrijf, het biedt een verdieping op de 'egel' uit het boek Good To Great van Jim Collins. Nuttig om met je team onderstaande vier vragen eens te beantwoorden en zo vast te stellen waar jullie Ikigai ervaren met jullie onderneming.

 

 

 

Please reload

Uitgelicht

Nyenrode masterclass: Agile Management

September 2, 2019

1/1
Please reload

Recente berichten

April 5, 2018

March 19, 2018

Please reload

Zoek op trefwoord
Please reload

Volg me
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Classic
  • YouTube Social  Icon

Follow me

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Classic
  • c-youtube